Lippen

//Lippen

Lippen

Lippen vormen een belangrijk onderdeel van het gezicht. wanneer we iemand bekijken wordt onze aandacht na de ogen direct naar de lippen getrokken en lippen spelen een grote rol in onze expressie. Mooie volle lippen worden gezien als aantrekkelijk en worden geassocieerd met vruchtbaarheid. Een fillerbehandeling van de lippen is dan ook één van de meest uitgevoerde fillerbehandelingen.

Er bestaat echter een aantal valkuilen in de behandeling van lippen. We worden dagelijks geconfronteerd met onnatuurlijke en over-behandelde lippen. Een van de meest geuite zorgen van cliënten die bij ons binnenstappen is dan ook dat ze geen grote ‘duck-lippen’ willen. Wanneer ik een behandeling uitvoer vind ik het belangrijk dit op een zo natuurlijk mogelijke manier te doen zodat buitenstaanders niet zien dat iemand behandeld is. Daarom wil ik jullie meenemen in mijn zoektocht naar de mooiste lippen.

De wetenschap leert ons dat we als we ons aan een aantal ‘regels’ houden we iemand steeds iets mooier kunnen maken. The Golden Ratio (of gulden snede) van 1:1.618, blijkt gek genoeg telkens weer een goede richtlijn te zijn bij het bepalen van ideale verhoudingen in het gezicht. Zo worden lippen in deze verhouding, waar de onderlip dus ongeveer 1.6 keer zo groot is als de bovenlip, vaak als de mooiste lippen gezien. Volgens deze theorie draait alles echter ook om balans en zullen de perfecte lippen voor ieder anders zijn omdat deze ook moeten passen bij de rest van het gezicht.

Naast balans en verhoudingen is ook de vorm van de lippen van belang. De ideale bovenlip heeft een cupido boogje, een gedefinieerde contour en loopt mooi rond af naar de zijkanten. Wanneer we in profiel naar een gezicht kijken vinden we het mooi als de hartvorm van de lippen zichtbaar is. Dokter Greg Goodman schreef een interessant artikel over ‘Duckless lips’ waarin hij waarschuwt voor het over-behandelen van lippen omdat er dan vormloze zwembandjes ontstaan. Ook moeten we oppassen dat we de lippen niet teveel projectie geven omdat dit een te ver vooruitstaand snuitje geeft.

De fillers waarmee wij lippen behandelen zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een bouwstof (een soort suiker) die we van nature zelf de hele dag aanmaken in onder andere huid- en spierweefsel. Dit maakt fillers op basis van hyaluronzuur bijzonder veilige fillers die langzaam weer door het lichaam afgebroken worden. Daarnaast is hyaluronzuur in staat om water vast te houden, dit geeft de lippen een mooi gehydrateerde uitstraling.

Naast een mooi behandelresultaat vinden we het natuurlijk ook belangrijk om de behandelervaring zo prettig mogelijk te maken. Daarom worden lippen altijd voorafgaand aan de behandeling verdoofd.

Eva Klint

2017-12-11T17:15:03+00:00By |Nieuws|0 Comments

About the Author:

Eva Klint cosmetisch arts BIG-registratienummer: 19918264401