Botox tegen migraine

//Botox tegen migraine

Botox tegen migraine

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die last hebben van migraine; extreem pijnlijke hoofdpijnaanvallen waardoor het heel erg lastig wordt om normaal te kunnen functioneren. De symptomen en soorten migraine zijn variërend, maar over het algemeen worden er pijnstillers voorgeschreven om de migraine tegen te gaan. Veel mensen die last van migraine hebben, vonden een nieuwe manier om van de extreme hoofdpijn af te komen, namelijk met Botox.
In 2010 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het gebruik van Botox tegen chronische migraine goedgekeurd. Naast de reputatie die Botox heeft als een injecteerbaar cosmetisch geneesmiddel, heeft Botox in de afgelopen vijf jaar de reputatie van een meer alledaagse behandeling tegen migraine weten op te bouwen.

Hoe werkt het?

Mensen die last van migraine hebben, krijgen over het algemeen 15 keer of meer per maand een migraineaanval. Door het met Botox te behandelen kan het aantal aanvallen aanzienlijk afnemen evenals de hevigheid ervan. Daarnaast nemen de symptomen of neveneffecten, zoals misselijkheid, gevoeligheid voor licht, geluid en bepaalde geuren ook af.
Dat wat er bij een Botoxbehandeling voor zorgt dat de rimpels in de huid afnemen, helpt ook voor mensen met chronische migraine-aanvallen. Botox vertraagt de reactie van de zenuwen, die zorgen voor de migrainesymptomen, door de manier waarop zenuwen met de spieren communiceren te manipuleren.

Overzicht van de behandeling

Alleen mensen met chronische migraine-aanvallen komen in aanmerking voor deze behandeling. In veel gevallen is het zo, dat men geen behandeling met Botox kan ondergaan, voordat men alle andere behandelmethodes heeft geprobeerd, zoals pijnstillers en dergelijke.
Mensen die dus in aanmerking voor deze behandelmethode komen, worden om de drie maanden behandeld, waarbij de intervallen steeds groter worden, over een langere periode. Gedurende de behandeling, die ongeveer 15 minuten in beslag zal nemen, worden er meerdere doseringen op verschillende plaatsen in het gelaat geïnjecteerd. Na 1 of 2 weken merken de meeste mensen al dat de migrainesymptomen aan het afnemen zijn en dat ze minder hoofdpijnklachten ondervinden. Niet bij iedereen is dit het geval en bij sommige mensen zijn er eerst meerdere behandelingen nodig voor zij een verschil merken.
Als men last van chronische migraine heeft, en de medicijnen die men heeft gekregen om dit tegen te gaan niet helpen, dan is een Botoxbehandeling misschien een oplossing. Als u meer over de Botoxbehandeling tegen migraine wilt weten, neemt u dan contact met uw behandelend arts op om te bepalen of deze behandeling eventueel geschikt voor u is.

2015-07-09T16:05:10+00:00By |Nieuws|0 Comments

About the Author: