Botox behandeling

/Botox behandeling
Botox behandeling2017-01-30T17:08:09+00:00

Botox

Botox is een middel dat al jaren in de oogheelkunde en neurologie gebruikt wordt om spastische spieren te verslappen. Sinds midden jaren ’90 wordt Botox ook op een steeds grotere schaal gebruikt in de cosmetische geneeskunde.

Binnen de cosmetische geneeskunde is het voornamelijke doel van de behandeling met Botox om de mimische spieren, de spiertjes in het gelaat die voor de gelaatsuitdrukkingen zorgen, te helpen ontspannen. Op deze manier is het mogelijk om rimpels te verzachten en het ontstaan van nieuwe rimpels in de toekomst te voorkomen.

Bij Velvet Clinics gebruiken we Botox voornamelijk voor de behandeling van kraaienpootjes, de fronsrimpel, lachrimpeltjes en voorhoofdsrimpels.

Maar daarnaast is Botox ook uitermate geschikt voor de behandeling van de zogenaamde ‘gummy smile’, putjes in de kin, overmatige transpiratie, tandenknarsen en migraine.
Doordat de behandeling met Botox middels zeer fijne naaldjes wordt uitgevoerd is een verdoving op voorhand meestal niet nodig.

 

Behandeling

Mocht u na het uitgebreide intakegesprek met onze cosmetisch arts besluiten te kiezen voor een behandeling met Botox, dan zullen er een aantal vragenlijsten en een behandelovereenkomst met u doorgenomen worden. Verder zal er een foto van u gemaakt worden voor in uw medisch dossier. Zo kunnen wij en natuurlijk ook uzelf nauwgezet de resultaten van de behandeling volgen.

De behandeling zelf zal niet meer dan tien minuten in beslag nemen en u kunt daarna meteen naar huis of uw werkzaamheden voortzetten.

Resultaat

Direct de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt meestal na enkele uren weer geheel weg.

Wij raden u aan om tot ongeveer twee uur na de behandeling het hoofd zoveel mogelijk in een rechte positie te houden om te voorkomen dat de Botox mogelijk uitzakt naar andere gebieden dan het behandelde gebied. Daarnaast is het goed om de eerste uren uw gezichtsspieren zoveel mogelijk te gebruiken om de werking van de behandeling te optimaliseren.

Na enkele dagen zal u het resultaat al beginnen te zien, met een optimaal resultaat na ongeveer twee weken. Na twee tot drie maanden is de werking van Botox weer uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen weer herhaald worden. Naar mate u vaker behandeld wordt, wordt de werkingsduur steeds groter, waardoor u uiteindelijk ook minder vaak een behandeling nodig zult hebben.

Na twee weken zien we u graag terug in onze kliniek om het resultaat met u te evalueren. Mocht u niet geheel tevreden zijn met het resultaat, dan is het tijdens dit bezoek ook mogelijk om in overleg met de arts eventueel kosteloos wat Botox bij te zetten.

Soorten behandelingen met Botox

Bijna altijd hoor je van mensen die de behandeling hebben ondergaan dat ze zich nadien zelfverzekerder voelen en dat de omgeving beter reageert op hoe ze zich daadwerkelijk voelen.
Vanaf ongeveer het 30e jaar ontstaan ze bij bijna iedereen; de fijne lijntjes rond de ooghoeken. Niet rampzalig, maar toch kunnen ze u ouder laten lijken dan u bent of u zich voelt. De oorzaak ligt in overactieve spiertjes rond het oog, die gelukkig makkelijk te ontspannen zijn met een kleine dosis botuline toxine (Botox).
Deze rimpels zijn gelukkig betrekkelijk gemakkelijk aan te pakken met botuline toxine (Botox). Deze methode wordt soms gecombineerd met het gebruik van een filler voor de wat diepere groeven.
Mensen met afhangen mondhoeken krijgen vaak te horen dat ze triest of streng kijken. Dit is zeer eenvoudig met botuline toxine (Botox) op te lossen.