Donkere kringen onder ogen of wallen2018-11-13T15:18:09+00:00
  • lippen opvullen

Donkere kringen onder ogen – wallen

Iedereen heeft weleens last van wallen of donkere kringen onder de ogen, welke vaak een bron van schaamte en ergernis vormen. Daarnaast bestaan er veel misverstanden. Zo worden de termen wallen en kringen vaak door elkaar gebruikt, terwijl ze wel degelijk iets anders betekenen.

Een wal betekent een teveel aan volume veroorzaakt door een overschot aan huid en/of vet. Naarmate we ouder worden wordt bindweefsel slapper en dit kan ook resulteren in het opvallender worden van de wallen. Gevoeligheid hiervoor is ook deels genetisch bepaald. Meestal als mensen het over wallen hebben, bedoelen ze echter de donkere kringen onder de ogen. Dit is het dieper liggende gootje net onder de wal, ook wel het traangootje genoemd. Hier is de huid dunner en daardoor doorschijnender waardoor het donker gekleurde spiervlies en de blauwige vaatjes zichtbaar zijn.

Iedereen heeft een traangrootje, maar het is bij de één opvallender dan bij de ander. Dit is deels genetisch bepaald en kan daarnaast ontstaan of verergeren bij een vochttekort. Dit kan natuurlijk komen door een te kleine inname, maar ook door een verstoorde vochthuishouding door bijvoorbeeld ziekte of slecht slapen.

Het is dus zaak om het vocht goed op peil te houden door voldoende water te drinken, goed te slapen, zo min mogelijk alcohol en cafeïne te drinken en niet te roken.

Helaas zorgt deze gezonde levensstijl niet bij iedereen voor het verdwijnen van de donkere kringen onder de ogen. Dit kan resulteren in een vermoeide, treurige uitstraling terwijl u zich helemaal niet zo voelt. Gelukkig kunt u zich betrekkelijk eenvoudig bij ons laten behandelen.

Behandeling van wallen / kringen onder de ogen

Bij ons worden de traangootjes of donkere kringen onder de ogen behandeld met een filler op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen, biologisch afbreekbaar materiaal. Dit zorgt voor een erg veilig en natuurlijk resultaat.

Doormiddel van een canule (een stompe, flexibele naald) wordt een dun laagje filler onder de huid aangebracht. Dit zorgt voor een correctie van het missende volume en reduceert het doorschijnen van de huid. Omdat hyaluronzuur in het gebied onder de ogen snel vocht aantrekt, wordt er vaak terughoudend behandeld zodat het resultaat op de langere termijn optimaal is en niet zorgt voor een teveel aan volume.

Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Vlak na de behandeling kan de huid wat gezwollen en rood zijn en er is altijd een kans op een blauw plekje, maar dit trekt over het algemeen weer snel weg. U mag na de behandeling meteen alles weer doen. Het resultaat is na enkele weken optimaal en houdt ongeveer een jaar aan.

Kosten behandeling vanaf:

400,-
  • Gratis intakegesprek
  • Pijnloze behandeling
  • Gratis touch-up indien nodig
Neem contact met ons op

Vragen of een afspraak maken?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 21:00. Bel ons gerust met uw vragen of voor het maken van een afspraak
Neem contact met ons op

Wij werken alleen met de beste producten

F.A.Q. Behandeling van de wallen / donkere kringen

Dit is een erg veilige behandeling met een zeer lage kans op bijwerkingen en complicaties. De bijwerkingen die nog weleens gezien worden zijn erg onschuldig zoals wat tijdelijke roodheid, zwelling, of een blauw plekje.

Een behandeling bij Velvet Clinics is mogelijk vanaf 400 euro, dit is inclusief een eventuele correctie.

Anders dan vaak gedacht is het gebied onder de ogen niet erg gevoelig en de behandeling wordt dan ook eigenlijk zelden als pijnlijk ervaren. In het geval het nodig mocht zijn, zijn er eventueel ook diverse verdovingsmethoden voor handen.

Allereerst dient u meerderjarig te zijn en worden er geen fillerbehandelingen op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven uitgevoerd. Daarnaast is de kans op blauwe plekken een stuk groter als u bloedverdunners gebruikt.Verder is de behandeling eigenlijk voor iedereen geschikt. De arts zal tijdens het intakegesprek u uitgebreid informeren en de mogelijke contra-indicaties uitvragen.
In principe kunt u uw dag gewoon weer op de gebruikelijke wijze voortzetten na de behandeling. Wel wordt aangeraden om de eerste uren even geen make-up of crèmes in het behandelde gebied aan te brengen, dezelfde dag niet meer zwaar te sporten of bijvoorbeeld een sauna of een stoombad te bezoeken.

Het effect van de behandeling houdt ongeveer een jaar aan en zal daarna weer langzaam minder worden.