ECAMS Master Course in Non-Surgical Facial Transformation

//ECAMS Master Course in Non-Surgical Facial Transformation

ECAMS Master Course in Non-Surgical Facial Transformation

In ons vakgebied is het bijblijven in kennis en vaardigheden altijd erg belangrijk. Alleen dan kunnen we onze cliënten de meest geschikte en veilige behandelingen met de beste uitkomsten van dat moment aanbieden.

Daarom was ik erg blij dat ik op 1 en 2 februari jongstleden aanwezig mocht zijn bij de Master Course in Non-Surgical Facial Transformation van European College of Aesthetic Medicine & Surgery.

24 artsen van over de hele wereld hebben in deze twee zeer intensieve dagen niet alleen hun kennis met elkaar kunnen delen, maar ook de unieke mogelijkheid gehad om hun kennis op het gebied van anatomie en behandelmogelijkheden uit te breiden.

Een groot deel van deze Master Course vond plaats in de snijzaal van het AMC in Amsterdam, waar de mogelijkheid bestond om injectablebehandelingen uit te voeren op menselijke kadavers. Dit geeft zeer belangrijke inzichten in de behandelmethoden en vooral ook in de preventie van complicaties.

De tweede dag bestond hoofdzakelijk uit het behandelen van vele modellen in het Carlton Hotel in Amsterdam. Niet alleen zijn we deze mensen erg dankbaar voor het vertrouwen in ons, ook kunnen zij na deze dag ook genieten van zeer mooie resultaten.

Zoals gebruikelijk werd de Course afgesloten met een uitgebreid examen. Door dit examen met goed gevolg af te ronden ben ik vanaf heden ECAMS gecertificeerd in Non-Surgical Facial Transformation.

Eens te meer werd weer eens duidelijk dat er een zeer mooie toekomst openligt voor minimaal invasieve, cosmetische behandelingen. Chirurgie zal altijd blijven bestaan en is voor sommige indicaties ook zeker de enige of beste oplossing, maar minder invasieve behandelingen worden meer en meer de eerste keuze en/of een aanvulling op chirurgische opties. De lage risico’s, lagere kosten, zeer goede resultaten en het zo goed als ontbreken van hersteltijd zijn argumenten die steeds meer mensen over de streep trekken.

We zullen de steeds meer geavanceerde technieken en producten de komende tijd ook meer en meer in onze kliniek gaan aanbieden.

Michiel van de Werd

2017-01-30T17:08:10+00:00By |Nieuws|0 Comments

About the Author:

Michiel van de Werd Cosmetisch arts BIG-registratienummer: 49918424201