Veelgestelde vragen Botox

//Veelgestelde vragen Botox
Veelgestelde vragen Botox2017-01-30T17:08:08+00:00
Botox blokkeert de overgang tussen de zenuw en het spiertje. De tijd die de zenuw nodig heeft om nieuwe uitlopertjes te creëeren verschilt per persoon, maar over het algemeen duurt dit zo’n drie-vier maanden. Wel zien we bij cliënten die de behandeling steeds ruim op tijd herhalen dat de intervallen tussen de behandelingen langzaam groter kunnen worden, soms wel tot zes maanden.
Voor de behandeling met Botox wordt er met een zeer dun naaldje in het spiertje geïnjecteerd, dit is gelukkig niet heel erg pijnlijk. Verder is het altijd mogelijk om de huid van tevoren te koelen of zelfs te verdoven met een verdovende crème zodat de behandeling helemaal comfortabel wordt, al is dit zelden nodig.
Nee, de veiligheid voor het (ongeboren) kind kan niet gegarandeerd worden als een vrouw zwanger is of borstvoeding geeft. Daarom behandelen wij geen zwangere vrouwen of vrouwen die nog borstvoeding geven.
Dit is zeker het geval. Op het moment dat de spiertjes meer ontspannen zijn, zal in de bovenliggende huid ook minder of geen huidschade door het plooien van de huid ontstaan. En rimpels die niet ontstaan hoeven ook in een later stadium niet te herstellen of behandeld te worden.
Botox is vooral geschikt voor het behandelen van de zogenaamde ‘dynamische rimpels’, dit wil zeggen dat deze rimpels veroorzaakt worden door het samentrekken van spiertjes en het daarbij plooien van de overliggende huid. De dynamische rimpels die we het meeste behandelen met Botox zijn de frons, de voorhoofdslijnen en de kraaienpootjes.
Uit onderzoek is gebleken dat migraine-aanvallen in veel gevallen beginnen met spanningshoofdpijn. Als bepaalde spiertjes wat zwakker gemaakt worden met Botox is er een kans aanwezig dat er minder episoden van spanningshoofdpijn zullen optreden of dat deze minder heftig zijn, waardoor uiteindelijk een kleiner percentage door zou kunnen slaan in een migraine-aanval. Of u hier ook baat bij zal hebben is van veel factoren afhankelijk en zal soms ook gewoon proefondervindelijk moeten blijken.
Botox wordt al geruime tijd in de algemene geneeskunde voor veel verschillende behandelingen gebruikt en is daarmee ook op de langere termijn veilig gebleken. Sinds midden jaren ’90 wordt Botox ook toegepast in de cosmetische geneeskunde. Bij de cosmetische behandelingen met Botuline Toxine in het gelaat worden zeer lage doseringen gebruikt en werkt men zeer lokaal. Daarom kan met zekerheid gesteld worden dat de cosmetische behandelingen met Botuline Toxine als zeer veilig gezien kunnen worden.
Botox is de merknaam van het Botuline Toxine geproduceerd door de Amerikaanse firma Allergan. Bij Velvet Clinics hebben we ervoor gekozen om enkel te werken met Bocouture van de Duitse firma Merz Aesthetics. De reden hiervoor is dat Merz erin geslaagd is om het toxine verder te zuiveren en hiermee te ontdoen van de complexerende eiwitten. Uit onderzoek is gebleken dat de (al zeldzame) allergische, overgevoeligheids- en immuunreacties een reactie waren op deze eiwitten en niet op het toxine zelf. Door de keuze voor Bocouture kunnen we daarom nog veiligere behandelingen met constantere resultaten garanderen.
Er wordt geadviseerd om de eerste uren na de behandeling even geen make-up of crèmes op het behandelde gebied aan te brengen, er even niet aan te zitten, een aantal uur niet plat te gaan liggen en dezelfde dag niet meer zwaar te sporten of bijvoorbeeld zware dingen te tillen. Verder mag u in principe gewoon weer uw dagelijkse bezigheden voortzetten.
De daadwerkelijke behandeling kost ongeveer een kwartiertje. Bent u voor de eerste keer bij Velvet Clinics dan neemt het bijkomende intakegesprek met de nodige informatie en uitleg, en het opstellen van het medisch dossier wat meer tijd in beslag.