Huidverzorging en de zon

//Huidverzorging en de zon

Huidverzorging en de zon

Geniet u ook volop van het mooie weer? Let u er wel goed op dat u uw huid goed verzorgt tijdens deze zeer warme periode. Uw huid verbrandt met deze temperaturen zeer snel. Hoe verzorgt u uw huid tijdens deze hoge temperaturen? In de zomermaanden dient u uw huid goed tegen de zon te beschermen, iedere dag weer. Ook als u een slechts een korte wandeling maakt dan heeft de zon invloed op uw huid. Het beste kunt u een dagcrème gebruiken met een zonnebrandfactor. Bedekt u uw ogen ook, een goede zonnebril met UV filter is een verantwoorde en veilige keuze.

Dagelijks optimale huidverzorging

Iedere dag, zeker in de zomermaanden, de tijd nemen voor de verzorging van uw huid, doet u dat ook? Ook een dagje weg vraagt de nodige voorbereidingen voor uw huid. Een anti-zonnebrandstick of een zonnebrandcreme meenemen is bijvoorbeeld belangrijk. Hiermee kunt u namelijk even snel uw huidzones die bloot worden gesteld aan de felle zon insmeren. Ook wanneer u getranspireerd heeft kunt u deze zones het beste nogmaals insmeren. Jurkjes en topjes worden zeker met het warme weer veel gedragen. Niet iedereen heeft het in de gaten, maar u voelt het naderhand wel! Bescherm de huid goed, zodat u verbranding en voortijdige veroudering kunt voorkomen.

Voeten en handen beschermen tegen de zon

De voeten en de handen worden vaak vergeten op een warme zomerdag. Uw handen en voeten krijgen veel zonlicht en zijn vaak onbedekt. Vooral voeten die nog weinig zonlicht hebben gezien kunnen in een dagje op slippers aardig verbranden.

Laat uw huid aan de zon wennen

Een aantal dagen aangename temperaturen en dan ineens erg heet. De zon kan erg fijn zijn, maar laat uw huid er rustig aan wennen. U moet niet te lange tijd aaneengesloten in de zon blijven, zoek op tijd een plekje in de schaduw op. Zon verstandig dus met mate. Langzaam opbouwen, op tijd insmeren en ben bewust van de schadelijke invloed van de zon op uw huid. U kunt rimpels, ouderdomsvlekken en couperose voorkomen, als u uw huid optimaal beschermt met de juiste middelen onder allerlei weersomstandigheden.

2015-07-03T14:02:56+00:00By |Nieuws|0 Comments

About the Author: