Huidverzorging van essentieel belang

//Huidverzorging van essentieel belang

Huidverzorging van essentieel belang

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een behandeling met zogenaamde injectables te ondergaan. Deze behandelingen zijn zo populair omdat ze een snel en uitstekend resultaat weten te verwezenlijken. Doormiddel van een injectienaald worden producten in de huid gespoten die er voor zorgen dat zowel kleine als middelgrote rimpels aanzienlijk verminderen of zelfs compleet verdwijnen. Hoe verbluffend de resultaten van een behandeling met injectables ook mogen zijn, dit neemt niet weg dat een goede huidverzorging van cruciaal belang is. Door rekening te houden met de tips in dit artikel zorgt u er in ieder geval voor dat uw huid er altijd weer even stralend uit blijft zien.

Een goede bescherming tegen de zon is belangrijk
Eén van de belangrijkste oorzaken van een verouderde huid is de UV-straling die er op terecht komt. Vooraleer te gaan zonnen is het dan ook altijd belangrijk om de huid van een goede bescherming te voorzien. Maak alleen gebruik van een kwalitatieve zonnecrème en gebruik deze minstens één keer in de twee uur. Wanneer u in tussentijd gaat zwemmen wordt het aangeraden om u vaker in te smeren of in ieder geval een zonnecrème te gebruiken die waterbestendig is. Wilt u de impact van de zon op uw huid zo beperkt mogelijk houden? Zoek dan tussen tien uur ’s morgens en twee uur in de namiddag de schaduw op en draag buiten het zonnen voldoende beschermende kledingstukken.

De impact van roken op de huid
Dat roken niet gezond is wist u ongetwijfeld al, maar weet u ook dat de schadelijke stoffen die door het roken in uw lichaam komen zeer nadelig zijn voor de gezondheid van uw huid? Niet alleen zorgt roken ervoor dat uw huid er snel ouder uit komt te zien, daarnaast draagt het structureel bij aan het ontstaan van rimpels. Niet roken is dus de boodschap wanneer u lange tijd wil kunnen genieten van een jong uitziende huid!

Spring voorzichtig om met uw huid
Het nemen van een bad of douche iedere dag is nodig voor de algemene hygiëne van de mens, maar wist u dat te lang onder de douche staan of een bad nemen ook funest kan zijn voor de gezondheid van uw huid? Op de huid zijn namelijk beschermende, voedende oliën terug te vinden die bij iedere wasbeurt weggespoeld worden. Bovendien is ook de temperatuur van het water belangrijk. Warm water is prima, maar heet water heeft een negatieve invloed op de huid. Tijdens het wassen wordt het bovendien ook afgeraden om sterke zepen te gebruiken.

Verder nog een belangrijke tip voor tijdens het scheren. Om er voor te zorgen dat uw huid zo weinig mogelijk te lijden krijgt onder het scheren is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve, verzorgende producten. Breng dan ook altijd eerst een goede scheercrème of lotion of gel aan en scheer altijd in de richting van de haargroei en nooit ertegenin.

Gezond eten is cruciaal
Dat mensen die gezond eten over een gezonder lichaam beschikken is bekend, maar wist u ook dat voeding een structurele impact heeft op uw huid? Mensen die een voedzaam dieet volgen zullen steeds over een veel gezonder uitziende huid beschikken dan wie vaste klant is bij het fastfoodrestaurant om de hoek. Wilt u ervoor zorgen dat uw ontbijt een directe bijdrage levert aan de uitstraling van uw huid? Dan is het eten van een kom amandelen bijvoorbeeld een goede keuze!

Huidproblemen door stress
Stress heeft een zeer negatieve impact op ons lichaam en brengt tal van vervelende kwaaltjes met zich mee. Dit geldt ook voor onze huid. Overmatige stress maakt de huid namelijk aanzienlijk gevoeliger waardoor oneffenheden zoals acne vaak vrij spel krijgen. Om ervoor te zorgen dat uw huid echt gezond is en blijft, is het onder controle houden van stress dus altijd een goed idee.

Blijf gehydrateerd
Vocht is enorm belangrijk voor het menselijk lichaam en dat geldt ook voor onze huid. Vergeet echter vocht in de vorm van frisdranken met veel suiker, maar kies voor gewoon water of groene thee. Het is gezond en uw huid blijft er haar uitstraling door behouden!

Een droge huid door slaaptekort
Last but not least, een gezond menselijk lichaam heeft een goede hoeveelheid slaap nodig. Tijdens het slapen wordt het zogenaamde HGH of “Human Growth Hormone” aangemaakt. Deze stimuleert niet alleen de groei, maar ook de celproductie in ons lichaam. Wanneer iemand te weinig slaap heeft maakt ons lichaam het zogenaamde cortisol aan. Deze stof beperkt de groei niet alleen, daarnaast zorgt ze ook voor een uitgedroogde huid. Hoe meer u slaapt, des te meer HGH uw lichaam aanmaakt… alweer een extra goede reden dus om een beetje vroeger in bed te kruipen deze avond!

Conclusie
Hoe interessant een behandeling met injectables ook mag zijn, u mag nooit de verzorging van uw huid uit het oog verliezen. Alleen door beiden te combineren zorgt u er namelijk voor dat u steeds kunt rekenen op een gezonde huid die beschikt over een fantastische uitstraling.

2017-01-30T17:08:10+00:00By |Nieuws|0 Comments

About the Author: