Kraaienpootjes

/Kraaienpootjes
Kraaienpootjes2018-11-13T15:00:57+00:00

Het ontstaan van kraaienpootjes

Vanaf ongeveer het 30e jaar ontstaan ze bij bijna iedereen; de fijne lijntjes bij de buitenste ooghoeken. Het ontstaan van kraaienpootjes komt door het verouderen van de huid en het veelvuldig samentrekken van de spieren rondom de ogen, bijvoorbeeld bij het kijken in de zon. Door het veelvuldig aanspannen van de spiertjes rondom de ogen ontstaat huidschade in de vorm van fijne rimpeltjes. Tevens is er door het ouder worden steeds minder elastine en collageen in de huid aanwezig waardoor de huid steeds minder vergevingsgezind wordt en zo de kraaienpootjes makkelijker ontstaan en verergeren.

Het is mogelijk om met Botox (Botuline Toxine) deze spiertjes tijdelijk te helpen ontspannen. Hierdoor krijgt de huid weer kans om zich te herstellen, waardoor de lijntjes langzaam vervagen of zelfs helemaal verdwijnen.

Behandeling van de kraaienpootjes

Het behandelen van de kraaienpootjes met Botox is een eenvoudige ingreep die slechts tien minuten in beslag neemt. Deze behandeling is volstrekt ongevaarlijk. Vooraf zal onze arts een intakegesprek met u hebben waarin hij aan zal geven wat de te verwachten resultaten zijn en hoe de behandeling precies in zijn werk gaat.

Na de behandeling zal de Botox na ongeveer drie tot vijf dagen beginnen te werken. U zult merken dat spanning in het gebied minder wordt en dat de huid zich al begint te herstellen. Na ongeveer twee weken werkt de Botox optimaal en zal de arts u graag terug zien om het resultaat met u te evalueren.

Het effect zal ongeveer 3 tot 4 maanden aanhouden waarna de behandeling herhaald dient te worden. We zien over het algemeen dat de intervallen tussen de behandelingen op den duur vergroot kunnen worden naarmate de behandelingen vaker herhaald worden, tot ongeveer zes maanden.

Behandeling van de kraaienpootjes met filler

In bijna alle gevallen is het behandelen van de kraaienpootjes met Botox afdoende om te zorgen voor een mooie resultaat. Indien de rimpels erg diep zijn kan het voorkomen dat de arts een extra behandeling met filler adviseert. Echter zal in eerste instantie altijd een behandeling met Botox gestart worden, waarna altijd in overleg in een later stadium met een filler nabehandeld kan worden.

Kosten behandeling

130,-
  • Gratis intakegesprek
  • Pijnloze behandeling
  • Gratis touch-up indien nodig
Neem contact met ons op

Vragen of een afspraak maken?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 20:00. Bel ons gerust met uw vragen of voor het maken van een afspraak
Neem contact met ons op