Kwaliteit en veiligheid

/Kwaliteit en veiligheid
Kwaliteit en veiligheid2017-11-13T14:38:49+00:00

Bij Velvet Clinics is kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Daarom is onze arts aangesloten bij diverse controlerende instanties.

 

Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG)

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor artsen die zich gespecialiseerd hebben in de met name niet-chirurgische aspecten van de cosmetische geneeskunde. Zij verzorgen de opleiding tot ‘cosmetisch arts’ die in 2013 gestart is.Logo NCVG Michiel van de Werd

De NVCG ondersteunt cosmetische artsen en biedt objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen. Iedereen heeft recht op eerlijke, feitelijke informatie over cosmetische behandelingen. Over de mogelijkheden, de te verwachten resultaten en de risico’s. De artsen van de NVCG hebben als doel zoveel mogelijk mensen in staat te stellen er mooier, jonger en gezonder uit te zien. Op een manier die bij hen past.

Doelstellingen NVCG

De belangrijkste doelstelling van de NVCG is de kwaliteit en veiligheid van de cosmetische behandelingen te waarborgen en deze kwaliteit en veiligheid continue te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door:

  • -Het geven van bijscholingen voor de NVCG-leden
  • -De opstelling van kwaliteitseisen
  • -De instelling van een klachtencommissie bij de artsen en klinieken
  • -Het registreren van complicaties
  • -Cosmetische geneeskunde is een mooi vak, maar ook een vak met grote verantwoordelijkheden.
  • -De aangesloten cosmetisch artsen moeten de nieuwste technieken beheersen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Het lidmaatschap van de NVCG biedt objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen. De NVCG-artsen staan garant voor kennis van zaken, kwaliteit van cosmetische behandelingen en 100% hoogwaardige producten en materialen.

Alle informatie over de NVCG kunt u vinden op de website van de NVCG, www.nvcg.nl

Onze arts drs. Michiel van de Werd is lid bij de NVCG


 

Wet BIG

Het doel van de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg.

Ook beschermt deze wet de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van een zorgverlener. Een van de instrumenten van de Wet BIG is het BIG-register.
Om bepaalde voorbehouden handelingen (zoals injecties) te mogen uitvoeren dient een behandelaar geregistreerd te zijn in het BIG-register.
Inschrijving geeft aan patiënten de waarborg dat zij te maken hebben met een bevoegd behandelaar.

Onze arts drs. Michiel van de Werd is in het BIG-register te vinden onder nummer 49918424201.
Onze arts drs. Eva Klint is in het BIG-register te vinden onder nummer 19918264401


 

Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Deze wet regelt een aantal rechten en plichten van de cliënt en de arts. Het recht op informatie over de behandeling is één van de meest belangrijke. De arts is verplicht om u te informeren over de aard van een behandeling, de in acht te nemen leefregels na de behandeling, over de mogelijke risico’s, de alternatieven en de te verwachten resultaten. Ook staat er in deze wet onder andere beschreven het recht op inzage in het medisch dossier, de vereiste toestemming voor de behandeling en het recht op geheimhouding en privacy. U kunt ervan uitgaan dat de werkwijze van Velvet Clinics geheel in lijn is met de WGBO.