Peelings

/Peelings
Peelings2018-09-19T16:29:16+00:00

Peelings

Bij een chemische peeling wordt er een stof op de huid aangebracht dat de huid exfolieert. Op deze manier kunnen rimpels en onregelmatigheden van de huid verzacht worden. Het doel van de peeling is het verwijderen van oppervlakkige huidlagen, dit zorgt voor een egalisatie van de huid en kan zelfs pigmentvlekken laten verdwijnen.

Bij een chemische peeling wordt de huid door chemicaliën oppervlakkig verwond. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor, namelijk egaler en gladder. Er zijn verschillende soorten peelings met elk een eigen werkingsdiepte. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van fijne rimpeltjes en geringe zonbeschadiging, ook kunnen hyperpigmentatie, acne, oppervlakkige acne-littekens en onzuiverheden hiermee behandeld worden. Vaak zijn wel meerdere peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het voordeel van een oppervlakkige peeling is de geringe downtime. Na enkele uren mogelijk wat roodheid en misschien een enkele schilfering, zie je er meteen weer toonbaar uit.
Matig diepe en diepe peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met sterke zonbeschadiging met diepere rimpels en groeven, pigmentproblemen, slapte van de huid, droge huid en het verzachten van grovere acne-littekens. Bij een diepere peeling zult u enkele dagen roodheid en zwelling kunnen verwachten en gaat u na enkele dagen vervellen. Meestal bent u na ongeveer 4-6 dagen weer goed toonbaar.

Verschillende soorten peelings

Er zijn verschillende stoffen die gebruikt worden om de huid te exfoliëren. De meeste gebruikte ingrediënten zijn; alphahydroxyzuren (AHA’s zoals glycolzuur), betahydroxyzuur (salicylzuur, ook wel BHA), trichloorazijnzuuranhydride (TCA) of fenol. De peelings worden ingedeeld op basis van de concentratie van de exfoliërende bestanddelen en de diepte waarop ze in de huid kunnen doordringen. We kunnen hierin onderscheid maken in oppervlakkige, matig diepe en diepe peelings. Oppervlakkige peelings met AHA en BHA geven beduidend minder resultaat dan de diepere peelings met TCA of fenol. Hoe dieper de peeling, hoe indrukwekkender het resultaat. Toch kun je ook van oppervlakkige peelings verwachten dat fijne lijntjes en verkleuringen minder zichtbaar worden, de huidstructuur en de aanmaak van collageen verbetert, mee-eters verdwijnen en dat er tijdelijk minder talg wordt aangemaakt.

Wat doet een peeling?

Geen enkele peeling kan rode vaatjes in het gezicht laten verdwijnen. Ook zullen poriën niet verkleinen, ze hebben niet het effect van een facelift en bij een donkere huidskleur zijn ze minder effectief bij huidsverkleuringen. Wel maken peelings je huid gladder, zullen pigmentvlekjes verdwijnen of vervagen, zal je gezicht er jonger en frisser uitzien, zullen fijne lijntjes verdwijnen, de huid meer elasticiteit krijgen, de huid minder droog of juist vet zijn en zal de aanmaak van collageen gestimuleerd worden.

Er zitten ook nadelen aan chemische peelings. Bij elke peeling kan je in meer of mindere mate wat roodheid en zwelling verwachten. Bij de matig diepe tot diepe peels zal er ook een vervelling van de huid optreden. Hoe dieper de peeling, hoe groter de kans op complicaties. Er kunnen littekens, blijvende verkleuringen, ontstekingen of een oplaaiing van een herpesinfectie optreden.

Om de kans op deze complicaties zo klein mogelijk te houden, kiezen we er bij Velvet Clinics voor om meerdere malen met een minder diepe peeling te behandelen in plaats van één keer met een diepere peeling. Zo wordt de kans op complicaties zeer sterk verkleind en bereiken we uiteindelijk hetzelfde resultaat.

Peelings van Skin Tech

Bij Velvet Clinics werken we enkel met de peelings van Skin Tech, dit omdat de kans op complicaties en ongewenste resultaten veel kleiner, de behandeling comfortabeler, en de downtime korter is dan bij andere peelings.

Op dit moment bieden we twee soorten peelings aan:

Easy Droxy Versicolor Peel

Deze unieke peeling bestaat uit een combinatie van diverse zuren (glycol- en salicylzuren) en is een goede aanvulling op bijna alle behandelingen en heeft nauwelijks downtime. De peeling bevat een neutralizer welke van kleur verandert wanneer de peeling volledig geneutraliseerd is, waardoor de behandelaar meer controle heeft. De peeling bestaat uit een dikke gel welke prettig aan te brengen is.

De Easy Droxy Versicolor Peel is een zeer uitgebalanceerde fruitzuurpeeling samengesteld uit verschillende AHA’s (glycolzuur, citroenzuur, melkzuur, kojiczuur en salicylzuur) die werkt op de epidermis en geschikt is als onderhoudsbehandeling bij verschillende indicaties. Deze peeling heeft een gepatenteerde technologie en is goed te verdragen. De Easy Droxy Versicolor Peel geeft een goede opfrisbeurt van de huid en kan naast een onderhoudsbehandeling ook goed worden ingezet voor een feestje of bruiloft. Deze peeling bevat een innoverende neutralisatie-emulsie, die tijdens het neutralisatieproces op de huid van kleur verandert. Dit maakt een visuele controle mogelijk en zorgt dus voor een hogere efficiëntie van de peeling. De hersteltijd is kort, geeft enkel wat roodheid, maximaal 24 uur. De huid oogt na de peeling frisser en de structuur van de huid verbetert.

De Easy Droxy Versicolor Peel wordt aangeraden bij zonneschade en preventie van beschadiging van de huid door blootstelling aan UVA/UVB, oppervlakkige rimpels, dunne huid, vroegtijdige huidveroudering, rokershuid, vale huidskleur, acne, droge huid. Advies behandeling 3-6 x herhalen met een week tussenpose.

Easy TCA Classic

De Easy TCA® peeling kan ingezet worden voor veel verschillende indicaties. De peeling is zo ontwikkeld dat de bekende risico’s van een TCA peeling tot een minimum beperkt zijn. De resultaten zijn daardoor gelijkmatig en voorspelbaar. Door het aanbrengen van het post-peel-masker verdwijnt meteen het prikkende gevoel van de peeling hetgeen voor de cliënt comfortabel is. Er is één basisprotocol dat voor meerdere indicaties inzetbaar is. In aanvulling hierop worden er verschillende ondersteunende actieve crèmes ingezet, afgestemd op een specifieke indicatie (o.a. pigmentproblemen, atrofie van de huid, acne, zonneschade).

De EASY TCA® is geheel samengesteld om gecontroleerd een TCA peeling te kunnen uitvoeren. De peeling wordt in meerdere lagen en tijdens meerdere sessies aangebracht, daardoor zal er een gelijkmatig en voorspelbaar resultaat verkregen worden. De TCA wordt gemengd met een base solution. Deze oplossing draagt er toe bij dat de actieve componenten de huid gelijkmatig en beter penetreren, het reduceert de kans op bijwerkingen en zorgt ervoor dat de peeling op ieder huidtype uitgevoerd kan worden, zonder voorbewerking van de huid. Zowel de saponines als de alfa-hydroxy-zuren verwijderen de make-up van de cliënt terwijl de peeling aangebracht wordt. Er wordt toch  geadviseerd de huid eerst te reinigen met de Skin Tech Cleanser aangezien make- up op silliconenbasis moeilijker te verwijderen is.  Het post-peel-masker remt de post-peel ontstekingsreacties nagenoeg meteen waardoor de cliënt geen brandend gevoel ervaart en de kans op complicaties wordt verminderd.

Easy TCA Classic is geschikt voor de behandeling van pigment- en ouderdomsvlekken, (verkleuring) melasma en acné, verjongen van handen, behandeling van littekens en striemen, huidveroudering, sterke UV-schade, kleine levervlekken (ook wel ouderdomsvlekken genoemd), droge huid, melasma-chloasma-PIH en huidproblemen bij tieners. Advies behandeling 1-4 sessies met minimaal 8 dagen tussenpozen.

Easy Phen Very Light

Wanneer uw huid verslapt, veroudert en pigmentvlekken en onregelmatigheden vertoont, is een combinatiepeeling met fenol en trichloorazijnzuur een goede behandeloptie. Fenolpeelings vallen in de categorie “diepe peelings”. Easy Phen Very Light is de “lichtste” van de diepe peelings uit deze categorie, maar een stap dieper dan bijvoorbeeld Easy TCA (trichloorazijnzuur).

Door de inwerkdiepte van deze lichte combinatiepeeling van TCA en fenol zal de celdeling in de dermis (de lederhuid) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt de productie van collageen en elastine toe; de huid gaat zich opnieuw gedragen als een jongere huid. De stevigheid zal toenemen, terwijl de dikte van de dode huidlagen wordt verminderd. Fenol zorgt hiermee voor de structuurverbetering, dus lift en verstrakking van de huid terwijl de TCA de oppervlakte egaler en gladder maakt.

Easy Phen Very Light bestaat uit 15% fenol en 8% TCA, hiermee is het een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Het maakt de huid egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen.

Tijdens de behandelperiode tot ongeveer 8 weken na de peeling bent u verplicht om de meegeleverde SkinTech crèmes te gebruiken. Hierna kunt u besluiten hiermee door te gaan om het resultaat zolang mogelijk te behouden of weer overstappen naar uw eigen merk.

Tijdens de behandelperiode kunt u geen gebruik maken van uw eigen producten omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid.

U kunt verwachten dat de huid na ongeveer drie dagen start met vervellen, dit zal ongeveer maximaal een week aanhouden. Na een week mag u ook weer make-up gebruiken.

Kosten peelings

Omdat we het erg belangrijk vinden dat u het best mogelijke resultaat met de peelings behaalt, krijgt u bij de peeling of een pakket van peelings altijd de Melablock Sunblock en in het geval van een Easy TCA peel ook de behandelcréme en de cleanser van Skin Tech mee.

Easy Droxy Versicolor Peel

150,-
 • – 1 peeling

Easy Droxy Versicolor Peel

300,-
 • – 3 peelings

Easy TCA Classic Peel

300,-
 • – 1 peeling
 • – Behandelcrème
 • – Cleanser
 • Easy TCA Classic Peel

  600,-
  • – 3 peelings
 • – Behandelcrème
 • – Cleanser
 • Easy Phen Very Light

  950,-
  • – 1 peeling
  • – Behandelcrèmes
  • – Cleanser