Plexr soft surgery

/Plexr soft surgery
Plexr soft surgery2017-04-05T09:55:46+00:00

PlexR

De Plexr plasmagenerator bestaat sinds 2014 en wordt geproduceerd door GMV in Italië. Plexr Nederland verzorgt de distributie en ondersteuning in Nederland.

Plexr biedt een alternatief voor invasief chirurgische, cosmetische procedures met sneller herstel en minder complicatierisico’s dan de chirurgische alternatieven.

Plasma is de vierde aggregatietoestand naast gas, vloeibaar en vast. Het gebruik van plasma in cosmetische geneeskunde en bij verjongingsbehandelingen is innovatief en zeker ook veelbelovend.

Het apparaat is zeer nauwkeurig en hitte verspreidt zich niet naar nabij gelegen weefsel. Dit maakt het zeer geschikt om te gebruiken in gebieden (zoals oogleden) die niet echt geschikt zijn voor andere technieken zoals een radiofrequent scalpel of laser. Daarom wordt Plexr veel gebruikt voor een niet-chirurgische ooglidcorrectie.

Uit studies is gebleken dat Plexr een positief effect heeft in de behandeling van acne, huidoverschot van het ooglid en rimpels rondom de mond.

Hoe werkt Plexr

De Plexr-methode heeft vele voordelen ten opzichte van cosmetische chirurgie, waardoor het in toenemende mate een populair alternatief aan het worden is. Er wordt niet in de huid gesneden, wat betekent dat er geen hechtingen nodig zijn. De meeste mensen kunnen na een behandeling gewoon hun dag voortzetten. Daarnaast is een behandeling met Plexr een stuk sneller dan chirurgie en zijn er geen verdovingsinjecties nodig.

Plasma is een relatief nieuwe ontwikkeling in de cosmetische geneeskunde. Het extreem nauwkeurige instrument werkt door het ioniseren van de gasdeeltjes in de lucht tussen het naaldje en de huid om zo plasma te vormen. Op deze manier ontstaat een soort bliksemschichtje waardoor de huid gesublimeerd kan worden, oftewel van vast direct in gas verandert. Dit effect is meteen zichtbaar en er wordt geen hitte verspreid naar omliggend weefsel. Het samengetrokken en verstrakte weefsel geeft een resultaat dat vergelijkbaar is met invasieve chirurgie.

Waar wordt Plexr voor gebruikt?

Plexr heeft een breed scala aan toepassingen. Met de mogelijkheid om verscheidene imperfecties te behandelen zonder daadwerkelijk te snijden in de huid kan het gebruikt worden voor;

– Ooglidreconstructie (niet-chirurgische blepharoplastiek), inclusief losse huid van de boven- en onderoogleden.

–  Huidleasies en goedaardige plekjes zoals wratten, fibromen en pigmentvlekken.

–  Verbetering van littekens, inclusief littekens na chirurgische ingrepen en acne-littekens.

–  Lijnen en rimpels rondom de mond.

– Actieve acne.

Hoe lang blijft het effect?

Aangezien Plexr meer is dan het eenvoudig verstrakken van de huid, de huid wordt daadwerkelijk verwijderd, zal het effect net zolang aanhouden als na een chirurgische ingreep.

Zoals bij alle chirurgische ingrepen zijn de effecten van een Plexr-behandeling niet geheel permanent omdat het verdere veroudering niet stopzet. We mogen er echter van uitgaan dat resultaten zeker jarenlang zichtbaar zullen zijn. Er zijn daarnaast leefstijlfactoren die de duurzaamheid van het resultaat kunnen tegenwerken, zoals roken, alcoholgebruik en veelvuldige zonexpositie.

Bijwerkingen en risico’s Plexrbehandeling

Door het niet-invasieve karakter is Plexr een hele veilige behandeling gebleken. Toch zal de meerderheid van de cliënten een aantal minimale bijwerkingen ervaren in de eerste week na de behandeling.

Er zullen bruine korstjes verschijnen in het behandelde gebied, dit zijn koolstofkorstjes. Na ongeveer 5-7 dagen zullen deze er vanzelf afvallen en komt de nieuwe, roze huid tevoorschijn. Er zal wat zwelling zichtbaar zijn, zeker bij de behandeling van de oogleden. Deze zwelling zal na ongeveer drie tot vijf dagen weer afnemen. Om meer serieuze bijwerkingen zoals hyperpigmentatie te voorkomen is het zaak het nazorgbeleid wat u van de behandelend arts meekrijgt strikt op te volgen.

Contra-indicaties

Zoals bij de meerderheid van de cosmetische behandelingen kan een Plexr-behandeling niet uitgevoerd worden bij zwangere vrouwen en bij vrouwen die borstvoeding geven. Hoewel sommige donkere huidtypen geschikt zijn voor een Plexr-behandeling, wordt het afgeraden om de behandeling uit te voeren bij zeer donkere huidtypen. Dit is omdat er een verhoogd risico bestaat op het ontstaan van pigmentvlekken of juist lichte verkleuringen.

Behandeling

Het wordt aangeraden om op de behandeldag geen make-up te dragen.
Een verdovende crème wordt aangebracht en na ongeveer een half uur is deze voldoende ingewerkt. Als het gebied afdoende verdoofd is, begint de sessie. Met de elektrode wordt kortdurend de plasmastraal op de huid gericht en verplaatst naar het volgende, zeer dichtbij gelegen punt. Er zal wat hitte voelbaar zijn in het behandelgebied, dit kan als oncomfortabel en licht pijnlijk ervaren worden. De behandelduur is over het algemeen tussen de tien en veertig minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Na de behandeling kan het gebied wat branderig en trekkerig aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt gebruikelijk na enkele uren.

Na de behandeling zal u van de arts uitgebreide uitleg over de nazorg meekrijgen om u te kunnen verzekeren van het best mogelijke resultaat. U krijgt een aankoopadvies voor een speciale foundation om het behandelde gebied te beschermen tegen licht, maar tegelijkertijd ook goed te camoufleren. In de week na de behandeling (of totdat het behandelde gebied volledig geheeld is) kunt u geen exfoliërende cleansers gebruiken, in plaats daarvan raden we het gebruik van een milde, PH-neutrale zeep aan. Daarnaast is het belangrijk om niet te wrijven of te krabben in het behandelde gebied.

De meerderheid van de mensen is na een behandeling uitstekend in staat om veilig naar huis te rijden. Als het behandelgebied echter rondom de ogen is, kan het aan te raden zijn om autorijden te vermijden, gezien er altijd de kans op irritatie en zwelling aanwezig is.

Klinische resultaten Plexr 

Het positieve effect van de behandeling zal meteen na de eerste behandeling al zichtbaar zijn, maar het beste resultaat zien we na ongeveer drie maanden. Voor het maximale resultaat zijn er over het algemeen 2-3 sessies benodigd met een interval van 4-6 weken.

Prijzen Plexrbehandelingen

Oogleden boven of onder

500,-

  • Daaropvolgende sessie € 150,-

Kraaienpootjes

400,-

  • Daaropvolgende sessie € 150,-

Rokerslijnen

400,-

  • Daaropvolgende sessie € 150,-

Wangen

500,-

  • Daaropvolgende sessie € 150,-

References

 1. Scarano A et al (2011) ‘Skin lesions induced from the radiosurgical unit and voltaic arc dermoabrasion: A rabbit model’, European Journal of Inflammation. 9: 89-94.

2. Scarano A et al (2012) ‘Treatment of perioral rhytides with voltaic arc dermabrasion’, European Journal of Inflammation, 10: 25-29.

3. Stamatina G et al (2015) ‘Plexr in acne treatment’ Pinnacle Medicine & Medical Sciences, 2: 482-486.