Radiesse filler

/Radiesse filler
Radiesse filler2017-01-30T17:08:09+00:00
  • Radiesse filler
  • Radiesse filler

Radiesse filler

Radiesse is een langdurige filler voor contouren en diepere rimpels.  Zo kan het prima gebruikt worden voor het vullen van de neuslippenplooi, het liften van afhangende mondhoeken of het verzachten van marionettelijnen. Daarnaast is het uitermate geschikt voor het verbeteren van een kaaklijn of accentueren van de jukbeenderen.

Radiesse is een  niet-permanent vulmiddel, maar wel langer blijvend dan fillers op basis van hyaluronzuur. Het bestaat uit een glycerine-gel en zeer kleine calcium-hydroxylapatiet-deeltjes. De gel lost op en wordt vervangen door lichaamseigen collageen rondom de calcium-hydroxylapatiet-deeltjes. Hierdoor ontstaat een zachte, flexibele vulling die bestaat uit de deeltjes en collageen.

De bestanddelen van Radiesse komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor het volledig veilig is.

De arts injecteert de Radiesse met dunne naaldjes wat dieper onder de huid. Op de gevoelige plaatsen kan dit eventueel van tevoren verdoofd worden. Na de behandeling ziet de huid er wat rood en gezwollen uit en kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Dit trekt na enkele dagen weer volledig weg. Direct na de behandeling voelt het behandelde gebied nog  wat hard aan, dit verandert binnen enkele weken in de zachtheid van het omliggende weefsel.

Het resultaat van een behandeling is direct zichtbaar. Wel is het goed mogelijk dat voor een optimaal resultaat meerdere behandelingen nodig zijn. Een behandeling met Radiesse heeft ongeveer één tot drie jaar effect.